Ансамбъл Златна Тракия  заминава с голямата представителна формация за участие

...
Ансамбъл Златна Тракия  заминава с голямата представителна формация за участие
Коментари Харесай

Ансамбъл "Златна Тракия" единствен ще представя България на Световния фестивал Op Roakeldais 2024

Ансамбъл " Златна Тракия "   отпътува с огромната представителна групировка за присъединяване в влиятелния международен фестивал Op Roakeldais, който ще се организира във Варфум, Нидерландия.
 
Това е фестивал с обичаи, който се организира за 57- ми път. Op Roakeldais е най-големият годишен интернационален танцов и музикален фестивал в Нидерландия.
 
" Горди и щастливи сме, че отбор " Златна Тракия " е единственият, определен да показа България и града ни на този международен конгрес ", заяви ръководителят на ансамбъла Златка Тимонова.
 
 Ансамбъл Ансамбъл " Златна Тракия " Източник: Община Хасково
Във фестивала нашите красиви девойки и момчета ще танцуват на една сцена с обединения от Съединени американски щати, Кения, Тайланд, Гана, Аржентина, Мексико, Колумбия, Турция и Словакия. Страни от целия свят, само че представителите от Европа са единствено " Златна Тракия " от България и състав от Словакия.
 
На влиятелния международен танцов конгрес се показва многообразието от танцови групи от целия свят. Фестивалът Op Roakeldais се характеризира със специфична атмосфера на приятелство, другарство и доста занимания, споделят уредниците.
 
Освен концертите на танцовите групи, всеки ден ще има музикални осъществявания на известни, международни групи и диджеи. Организират се и работилници, където всички страни образоват публиката в обичайни национални танци, игри и музика.
 
Предвидени са и така наречен детски следобеди за повече от 1200 деца и над 2000 младежи. Танцьорите на " Златна Тракия " ще се включат и в танцовия церемониал по улиците на Warffum.
 
От 26 до 30 юни отбор " Златна Тракия " ще бъде лицето на България и Хасково на Op Roakeldais. Пожелаваме им триумф и се гордеем с тях!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР